Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 14 iunie 2017

sorin-grindeanu.jpg

CexN al PSD reunit in sedinta decide soarta guvernului Dragnea
CexN al PSD reunit in sedinta decide soarta guvernului Dragnea

Liderii PSD sunt reuniti  în şedinţa Comitetului Executiv Naţional pentru a stabili ce decizie iau cu privire la retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu, în condiţiile în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut prim-ministrului să demisioneze pe motiv ca nu a indeplinit promisiunile din programul de guvernare .

sumarul emisiunii 40 de minute

Cel putin sase persoane au murit in incendiul care a devastat noaptea trecuta  un bloc turn de locuinte sociale din Londra, un bilant provizoriu care s-ar putea agrava. Autoritatile isi pun acum probleme in legatura cu siguranţa blocurilor cu peste 20 de etaje.

Mai multe sindicate din educaţie şi asociaţii de părinţi şi de elevi solicită preşedintelui şi premierului o întâlnire pentru a discuta despre problemele din sistemul de învăţământ: salarizarea necorespunzătoare, siguranţa în unităţile de învăţâmânt sau lipsa dotărilor din şcoli.

Iar una din promisiunile electorale ale presedintelui francez Emanuel Macron ajunge pe masa guvernului. Este vorba de proiectul de lege privind "moralizarea vieţii publice”. Intre altele, miniştrii şi parlamentarii nu-şi vor mai putea angaja membri ai familiei, parlamentarii nu vor putea cumula mai mult de trei mandate successive iar activităţile de consultanţă ale aleşilor vor fi şi ele aspru reglementate.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 iunie 2017