Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 20 iunie 2017

UDMR nu se va prezenta la votul pe motiunea de cenzura

PSD şi UDMR nu s-au înţeles asupra concesiilor pe care Liviu Dragnea le promitea Uniunii Maghiarilor. Legile negociate ce cele doua parti au fost  retrase de pe ordinea de zi a Senatului. In aceste conditii formatiunea condusa de Kelemen Hunor a anuntat ca nu va fi in sala in momentul votului impotriva guvernului Grindeanu… ceea ce i-ar putea obliga pe social-democrati sa amane votul programat maine,  ca sa castige timp pentru alte negocieri….

sumarul emisiunii 40 de minute

În Franţa este aşteptată o remaniere guvernamentală, consecinţă directă a alegerilor legislative de duminică. Schimbările în guvern sunt însă deja dictate şi de un alt imperativ, cel al moralizării vieţii politice. Doi miniştri importanţi au renunţat la posturile lor pe fond de anchete judiciare, unul dintre ei este ministrul Apararii.

Astazi este ziua mondiala a refugiatilor! ...  Numărul refugiaților din întreaga lume a atins anul trecut un nou record, a deposit 65  milioane de oameni. Ca țară de origine, pe primul loc rămâne Siria, din care au fugit, de la declanșarea conflictului, 5 milioane și jumătate de persoane.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 iunie 2017