Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 22 iunie 2017

guvern.jpg

20 de membri ai Cabinetului Grindeanu au depus cereri de „revocare" a demisiei
20 de membri ai Cabinetului Grindeanu au depus cereri de „revocare" a demisiei

20 de membri ai Cabinetului Grindeanu au depus cereri de „revocare" a demisiei . Purtătorul de cuvânt al Guvernului spune că aceste documente nu sunt justificate legal: S-a luat act de demisiile in cauza, ele sunt irevocabile, explica Alina Petrescu.

sumarul emisiunii 40 de minute

Consiliu European de vara la Bruxelees…este acolo si presedintele Iohannis …maine, in marja reuniunii, seful statului il va intalni pe presedintele francez  Emanuel Macron….Brexitul, migratia si schimbarile climatice sunt pe agenda celor 28….

Decizie istorica a judecatorilor Curtii  Europene  de Justiţie!  Magistratii spun că se poate considera că un vaccin a provocat o boală, chiar dacă nu există dovezi ştiinţifice  între imunizare şi apariţia maladiei respective.

Iar in Franta un nou guvern se afla la linia de start gata sa lanseze santierul reformelor anuntat in programul prezidential. 15 femei si 15 barbati, cabinetul condus de Edouard Philippe si-a deschis usile societatii civile  pentru ca multi ministry nu vin din spatial politic traditional.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 iunie 2017