Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 27 iunie 2017

tudose_bun.jpg

Conducerea PSD lucreaza la lista cu ministrii care vor face parte din Guvernul Tudose
Conducerea PSD lucreaza la lista cu ministrii care vor face parte din Guvernul Tudose

Pregătirile pentru învestirea cât mai rapidă a Guvernului Tudose sunt în linie dreaptă. Social-democrații se reunesc mîine în ședința Comitetului Executiv Național, urmând să fie aprobată cel mai probabil lista miniștrilor noului Cabinet.

sumarul emisiunii 40 de minute

Comisia  Europeana amendeaza Google cu o suma record - 2, 4 miliarde de euro din cauza încălcării legislației europene antitrust. Gigantul american are la dispoziție trei luni pentru a pune capăt practicilor abuzive pentru care a fost amendată, în caz contrar fiind pasibilă de penalizari zilnice de până la 5% din cifra de afaceri.

Olanda  este considerata parţial responsabila de masacrul de la Srebreniţa. Este o hotarare pronunţata de Curtea de Apel de la Haga care condamnă statul să plătească  despăgubiri  familiilor victimelor.

Dupa scandalul Dieselgate, Germania anunta ca va înființa un institut care va testa emisiile autovehiculelor. Masura are ca scop restabilirea  încrederii consumatorilor după ce Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de autovehicule vândute la nivel mondial  cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 27 iunie 2017