Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 29 iunie 2017

bani.jpg

Ministrul de Finante confirma intentia de a desfiinta pilonul II de pensii
Ministrul de Finante confirma intentia de a desfiinta pilonul II de pensii

Pilonul II de pensii va dispărea până la finalul acestui an, urmând să rămână doar Pilonul I și III. O informație confirmată de ministrul desemnat de la  Finanțe, Ionut Mișa. În aprilie, fondul de pensii NN, cel mai mare administrator de fonduri de pensie privată, a primit o amendă uriașă din partea Statului pentru că și-a avertizat cienții cu privire la o posibilă naționalizare a fondurilor de pensii private.

sumarul emisiunii 40 de minute

Reducerea TVA se amana un an, apar taxa de solidaritate si cea pe produse nocive, iar firmele vor fi taxate la cifra de afaceri, cu 2-3 trepte de impozitare …Sunt cateva din masurile prevazute in programul de guvernare al cabinetului Tudose, document depus déjà în Parlament

 Dupa ce au primit aviz favorabil pe banda rulanta, ministrii cabinetului Tudose au fost validati si de Parlament. Urmeaza apoi ultimul pas: depunerea juramantului la Palatul Cotroceni.

Sub cod galben sau portocaliu, asa va fi toata tara maine si sambata! Temperaturile vor depasi 40 de grade.  Peste 800 de ambulanţe, aproape 300 de autospeciale şi nouă aeronave SMURD sunt pregătite să intervină.

Donald Trump a acceptat invitaţia lui Emmanuel Macron de a participa la festivităţile de la Paris din 14 iulie…

Iar deputatii germani voteaza maine pentru legalizarea casatoriilor gay, dupa ce cancelarul Angela Merkel a renuntat la opozitia de principiu in privinta acestui subiect… Pentru prima oara vor fi oferite si drepturi extinse in materie de adoptie cuplurilor homosexuale.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 iunie 2017