Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 4 iulie 2017

klaus.jpg

Klaus Iohannis: Nu vad nici un motiv de suspendare a Laurei Kovesi
Klaus Iohannis: Nu vad nici un motiv de suspendare a Laurei Kovesi

Nu văd nici un motiv de suspendare a Laurei Kovesi. Sunt foarte mulțumit de activitatea DNA precum și de cea a Parchetului General …Declarațiile președintelui Klaus Iohannis, în contextul în care ieri ministrul justiției a solicitat inspecției judiciare să verifice activitatea celor două structuri….

sumarul emisiunii 40 de minute

O zi după discursul solemn rostit la Versailles de președintele Emmanuel Macron, astăzi premierul francez a detaliat calendarul reformelor. Edouard Philippe a anunţat măsuri legate de economie, securitate, imigraţie, sănătate, învăţămînt, agricultură si cultură.

Un nou test cu o rachetă balistică lansat de Coreea de Nord ….. Phenianul  a sporit frecvența testelor sale nucleare în ultimele luni, fapt care a generat numeroase tensiuni pe plan internațional cu SUA dar și cu vecinii săi.

A cincea rundă de negocieri la Astana pe tema  războiului din Siria  ….se discută despre crearea unor zone securizate; între timp armata siriană a anunţat un armistiţiu unilateral în sud, într-o regiune în care au avut loc recent confruntări violente.

Dupa incidentul de la Cluj, când actrița Oana Mardare a fost ridicată de jandarmi în timpul unui miting al organizației Noua Dreaptă,  Primăria orașului anunță că ar putea lua decizia de a interzice pe viitor ca în oraș să se mai desfășoare parade gay. …

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 iulie 2017