Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 5 iulie 2017

liviu_dragnea.jpg

Guvernul ar putea renunta la impozitul pe cifra de afaceri si pe taxa de solidaritate
Sursa imaginii: 
psd.ro

Guvernul ar putea renunța la impozitul pe cifra de afaceri și la taxa de solidaritate. Liviu Dragnea spune ca masurile nu se vor aplica daca afecteaza firmele care actioneaza corect sau daca efectele pozitive asteptate nu se concretizeaza.  Nici o masura fiscala nu va fi aplicata abrupt, fara analize si simulari in detaliu, asigura liderul PSD.

sumarul emisiunii 40 de minute

Curtea Constitutionala dă undă verde „legii grațierii mascate”. Judecatorii au decis ca deținuții să primească 6 zile libere drept compensație pentru 30 de zile petrecute in conditii improprii , respingând astfel ca neîntemeiată sesizarea Opoziției pe proiectul de modificare a Legii executării pedepselor. 

71, 4 % rata de promovare  la bacalaureat, inainte de contestatii!!! In crestere fata de anii anteriori....Sibiu, Cluj, Iasi si Bacau sunt judetele cu cei mai multi elevi care au trecut examenul....Explicatiile in aceasta seara...

Franta i-a adus un ultim omagiu celei care a fost Simone Veil, de numele careia se leagă o lungă bătălie politică în favoarea drepturilor femeilor şi în numele construcţiei europene.. Rămăşiţele pămînteşti vor fi depuse la Panteon.

Vladimir Putin si Donald Trump, se vor întâlni pentru prima data  în cadrul summitului G20, grupul ţărilor cu cea mai dezvoltată economie, care incepe vineri la Hamburg. Relaţiile între Rusia şi SUA sunt la cel mai scăzut nivel după înăsprirea sancţiunilor de către Washington la adresa Moscovei pentru rolul acesteia în criza ucraineană.

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 iulie 2017