Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum pot fi prevenite atacurile urşilor? Soluţiile ecologiştilor

cum_prevenite_atacuri_ursi_solutii_ecologisti.jpg

Cum pot fi prevenite atacurile urşilor asupra gospodăriilor? (Sursa foto: pixabay.com)
Cum pot fi prevenite atacurile urşilor asupra gospodăriilor? (Sursa foto: pixabay.com)

Atacurile urşilor asupra ciobanilor şi gospodăriilor ar putea fi evitate, spune la RFI directorul general al organizaţiei ecologiste WWF România, Orieta Hulea, invitată la emisiunea Planeta Verde.

Mai mulți aleși locali din Covasna, Harghita, Mureș și Brașov au participat recent la un miting în București, pentru a cere intervenția autorităților în cazul atacurilor urşilor.

În opinia directorului general WWF România, Orieta Hulea, populaţia de carnivore mari din pădurile României trebuie supusă mai întâi unui recensământ: “Trebuie clarificată mărimea populaţiilor acestor specii. Să convenim şi cei care sunt direct implicaţi şi vânătorii şi protecţioniştii care este mărimea populaţiei de urs şi de lup în România”.

“Instalarea de garduri electrice este o soluţie aplicată cu succes în alte ţări. Şi în România au fost şi proiecte finanţate cu fonduri europene, sunt demonstrate că sunt eficiente. Pe lângă asta se mai pot folosi câini special antrenaţi, există şi crescători acum, care au astfel de rase special antrenate ca să poată să prevină de la depărtare, să anunţe prezenţa carnivorelor şi prin asta cumva se mai atenuează din riscuri”, spune ecologista.

 

Ediţii anterioare ale emisiunii Planeta Verde: http://www.rfi.ro/emisiuni/planeta-verde

 
Emisiunea Planeta Verde din 10 iulie 2017. Invitată: Orieta Hulea (WWF). Tema: atacurile urşilor.