Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 10 iulie 2017

mihai_tudose.jpg

Premierul Mihai Tudose: Pilonul II de pensii nu va fi desfiintat
Premierul Mihai Tudose: Pilonul II de pensii nu va fi desfiintat

Pilonul II de pensii nu va fi desființat în timp ce posturile în sistemul public vor fi inghețate…Informațiile vin de la premierul Mihai Tudose care după o săptămână de activitate, a prezentat un raport în fața coaliției. Și va face asta în fiecare săptămână, iar lunar se va analiza stadiul îndeplinirii programului de guvernare….

sumarul emisiunii 40 de minute

Chemata pentru a treia oara in fata Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţialele din 2009, sefa DNA nu da curs invitatiei. Parlamentarii sesizeaza Ministerul Justiţiei cu privire la acest refuz ….

 Franţa ar putea închide 17 reactoare nucleare din cele 58 pe care le deține, pentru a reduce la jumătate proporția acestui tip de energie în producția totală de electricitate….. Intre timp, presedintele francez nu renunţă la ideea de a-l convinge pe omologul său american să se răzgândească în legătură cu retragerea Statelor Unite din Acordul pentru climă.  

Eliberarea orașului Mosul din mainile extremistilor este o etapă decisivă în lupta antiteroristă, transmite sefa diplomatiei europene in timp ce Iranul se ofera sa ajute Irakul sa reconstruiasca mai multe orase distruse de luptele violente. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 10 iulie 2017