Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 11 iulie 2017

tudose_bun.jpg

Tudose la Bruxelles: Romania este un partener care isi va respecta toate angajamentele
Tudose la Bruxelles: Romania este un partener care isi va respecta toate angajamentele

România este un partener serios în Uniunea Europeană, care își va respecta toate angajamentele asumate. Este mesajul pe care l-a dus la Bruxelles premierul Mihai Tudose în prima sa vizită în afara țării de la instalarea în fruntea executivului…

sumarul emisiunii 40 de minute

O prima reactie a angajatilor…din penitenciare… la anuntul premierului de a stopa angajarile la stat. Sistemul s-ar putea bloca in conditiile in care functioneaza déjà subdimensionat. Sindicatele cer exceptarea penitenciarelor de la ordonanta care prevede iblocarea concursurilor in sistemul public.

In plin sezon turistic, 10 hoteluri de pe litoral au fost amendate și lăsate fără certificate de clasificare.. Saltele deteriorate și pătate, mobilier vechi, instalații sanitare uzate și ruginite - sunt câteva dintre neregulile descoperite de inspector in unitati de cazare din Mamaia si Neptun-Olimp.

Un eveniment istoric! Asa califica organizatia ecologista WWF includerea a 24.000 de hectare de paduri de fag din Romania in patrimonial mondial UNESCO. Decizia face ca padurile respective sa primeasca un statut special de protectie…Discutam pe larg….

Kievul se angajează la reforme până în 2020 în vederea unei aderări la NATO, anunţă presedintele Poroşenko dupa vizita in capitala ucraineana a sefului Aliantei Nord-Atlantice.

Iar Bosnia şi Herţegovina comemorează masacrul de la Srebrenica….. 8.000 de bosniaci au fost ucişi, acum 22 de ani, în decursul a cinci zile, odată cu preluarea oraşului de către forţele sârbe. O baie de sânge considerată un genocid de justiţia internaţională dar mereu negat de Belgrad.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 11 iulie 2017