Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 13 iulie 2017

De luna viitoare angajatorii vor fi obligaţi să plătească contribuţii sociale mai mari pentru angajaţii cu contracte part-time. Ar fi vizaţi aproximativ 500.000 de salariati.

sumarul emisiunii 40 de minute

TAS a decis! Viitorul lui Hagi ramane campioana Romaniei. Tribunalul de Arbitraj Sportiv a respins contestatia depusa de FCSB.

Donald Trump este in Franta, invitatul de onoare al paradei militare  de pe Champs Elysee de maine. Se implinesc 100 de ani de când Statele Unite s-au alăturat Aliaţilor în Primul Război Mondial.

Intre timp, la Paris, președintele Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel afișeaza din nou imaginea unui cuplu european solid, în contextul unei sedinte commune de guvern.

Uniunea Europeana a dat un ultimatum de o lună Ungariei pentru a rezolva problemele privind legea educaţiei. Exista temeri, potrivit carora, legislatia in domeniu, recent adoptata, ar putea duce la închiderea unei universităţi finanţate de George Soros.

Iar programul Start-Up Nation va avea o sesiune suplimentară în acest an, în limita resursei financiare rămase neconsumate. Sesiunea de depunere a candidaturilor se incheie maine. Până în prezent au fost depuse aproximativ 9.000 de planuri de afaceri.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 iulie 2017