Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


DECRIPTAJ/ Invitat special: doamna Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România

Emisiunea Decriptaj vă propune o ediție care o are ca invitată pe doamna Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România.

Doamna Michèle Ramis este absolventă Institutului de Studii Politice de la Paris deținătoare a unui Master în drept și diplomat în științe penale și criminologie. Lucrează în Ministerul francez al Afacerilor Externe din 1980. În decursul carierei diplomatice a ocupat mai multe posturi la ambasadele Franței din Columbia, Mexic și a fost ambasadoare în Guatemala.

A fost Reprezentant permanent adjunct al Franței pe lângă Biroul Națiunilor Unite și Organizațiilor Internaționale de la Viena și Reprezentant permanent adjunct la Reprezentanța Franței pe lângă Conferința pentru Dezarmare de la Geneva. De asemenea, a fost ambasador responsabil pentru lupta împotriva amenințărilor de criminalitate transfrontalieră.
Este Cavaler al Legiunii de Onoare și Cavaler al Ordinului Național al Meritului.

O discuție despre proiectele doamnei ambasador, despre dezvoltarea relațiilor româno-franceze dar și despre aspecte mai puțin cunoscute ale luptei împotriva criminalității transfrontaliere. Nu lipsește mesajul pe care doamna ambasador îl lansează de Ziua Franței.

 

 

Toate edițiile emisiunii Decriptaj: http://www.rfi.ro/tag/decriptaj

Înregistrarea emisiunii Decriptaj
1295