Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 17 iulie 2017

tudose.jpg

Guvernul renunta la impozitarea cifrei de afaceri a firmelor dar pastreaza ideea taxei de solidaritate
Guvernul renunta la impozitarea cifrei de afaceri a firmelor dar pastreaza ideea taxei de solidaritate

Guvernul renunta la impozitarea cifrei de afaceri a firmelor dar pastreaza ideea taxei de solidaritate, adica a unei impozitari suplimentare pe veniturile mari. Premierul Mihai Tudose spune ca se vor face simulari si ca deocamdata nu s-a stabilit un prag si nici o data de la care acest impozit ar urma sa fie aplicat.

sumarul emisiunii 40 de minute

Inspecţia judiciară a început controlul cerut de ministrul Justitiei la DNA. Controlul va dura până pe 11 august, iar după verificări va fi întocmit un raport care va fi înaintat Secţiei pentru procurori a CSM.  Tudorel Toader a solicitat Inspecţiei Judiciare o verificare de fond a activităţii manageriale de la DNA şi de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, insituţii care nu au mai fost evaluate de 10 ani.

Uniunea Europeana poartă începând de astazi primele negocieri pe fond cu Londra pe tema Brexitului. Până în octombrie, discutiile vor viza drepturile celor trei milioane de cetăţeni europeni care trăiesc în marea Britanie şi ale britanicilor stabiliţi pe continent, obligaţiile financiare contractate de Regatul Unit ca stat membru dar şi frontiera între Irlanda şi provincia britanică Irlanda de Nord.

Noi proteste  la Varsovia si in alte orase poloneze, in semn de protest fata de ultimele modificari ale legislatiei cu privire la o reorganizare a puterii judiciare. Potrivit noii legislatii, parlamentarii numesc membrii Consiliului National al Magistraturii, care elaboreaza si aplica codul etic al judecatorilor si examineaza candidaturile la posturi in tribunale. Alt proiect de lege prevede pensionarea tuturor judecatorilor Curtii Supreme si numirea altora de catre ministrul Justitiei.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 iulie 2017