Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 18 iulie 2017

iohannis_la_secui.jpg

Klaus Iohannis in Tinutul Secuiesc: Autonomia pe criteriI entice nu este de dorit!
Klaus Iohannis in Tinutul Secuiesc: Autonomia pe criteriI entice nu este de dorit!

Autonomia pe criteriI entice nu este de dorit! Este mesajul transmis de presedintele Klaus Iohannis aflat intr-o vizita oficiala astazi in Secuime….Discutam pe larg…

sumarul emisiunii 40 de minute

Flancul estic al NATO intra pentru prima data cu adevarat in strategia Aliantei Nord-Atlantice. Aprecierea vine din partea europarlamentarului Ioan Mircea Pascu, fost ministru al Apararii, in prezent vicepresedinte al Parlamentului European.

Pentru prima data din 1989 incoace un premier israelian este in vizita la Budapesta. Benjamin Netanyahu se intalneste cu Viktor Orban în contextul unor acuzaţii de antisemitism la adresa premierului maghiar.

Mai putin de jumatate dintre profesorii care s-au prezentat la proba scrisa a examenului de titularizare au obtinut 7, nota minima care le permite sa ocupe o catedra pe o perioada nedeterminata. Oricum, numarul total al celor inscrisi a fost cu mult sub numarul posturilor scoase la concurs.  De ce nu mai e atractiva meseria de dascal incercam sa ne lamurim

Soferii parchează pe domeniul public pentru că nu este taxat. Din toamnă, în zonele în care există parcări nu se va mai putea parca gratuit. Avertismentul vine de la primarul general. Ce alte planuri mai are edilul pentru Capitala va spunem imediat….

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 18 iulie 2017