Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 19 iulie 2017

timmermans.jpg

Frans Timmermans
Image source: 
Facebook

Comisia Europeană cere guvernului polonez să suspende noile reforme controversate din sistemul său judiciar, întrucât reprezintă 'riscuri clare pentru independența justiției' din Polonia. Bruxelles anunță că ia în calcul inclusiv suspendarea dreptului de vot al Poloniei în Consiliul European.

sumarul emisiunii 40 de minute

A fost haos astazi la metrou din cauza lucrărilor de modernizare control-acces. Magistralele 1 și 2 de la Piața Unirii au fost blocate. La fel s-a intamplat si in statia Pipera. Metrorex a cerut scuze calatorilor, a mobilizat echipe de angajati care sa-i ajute pe acestia si a promis ca va schimba cartelele care le-au dat batai de cap pasagerilor.

Presedintele francez este pusa fata in fata cu prima provocare majora de la instalarea in functie. Șeful statului Major din Franța a demisionat după o dispută cu seful statului, asupra reducerilor bugetului de apărare. 850 de milioane de euro vor fi taiate in total in acest an din bugetul armatei, într-un context de austeritate care prevede o scădere a cheltuielilor statului in 2017 cu 4,5 miliarde de euro.

BBC publica salariile celor mai bine plătiţi jurnalişti şi vedete ale sale. Si iese la iveala faptul ca sunt diferenţe considerabile intre femei şi bărbaţi….. A fost o iniţiativa impusa de guvern cu scopul de a ameliora valorificarea banilor investiţi în postul public de televiziune din Marea Britanie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 19 iulie 2017