Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 20 iulie 2017

tudose.jpg

Posturile in administratia centrala vor fi blocate cel putin pana la sfarsitul anului
Posturile in administratia centrala vor fi blocate cel putin pana la sfarsitul anului

Guvernul suspendă angajările! Posturile în administrația centrală vor fi blocate cel puțin până la sfârșitul anului. Nu vor fi concedieri, însă trebuie eficientizată administrația, explică premierul Mihai Tudose. Și tot guvernul impune plata CAS și CASS la nivelul salariului minim pentru angajații part-time. Discutăm pe larg…

sumarul emisiunii 40 de minute

Dupa ce Curtea Constitutionala a decis sa respinga legea care împiedica membrii Consiliilor de Administraţie ai Televiziunii şi Radioului public sa fie membri de partid, acum judecatorii isi explica hotararea. Chiar daca persoanele in cauza poti fi afiliate politic, nimic nu împiedică autorităţile să stabilească şi alte criterii de selecţie daca isi doresc o depolitizare reală a celor doua institutii.

La Chișinău, sistemul de vot mixt a fost adoptat de Parlament, pe fondul unor proteste care au culminat cu ciocniri intre jandarmi si manifestanti. Maine sunt anuntate noi miscari de strada. Noile prevederi stipulează că, la următoarele alegeri parlamentare, din 2018, 51 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar alți 50 pe circumscripții teritoriale.

Datele Eurostat arata că România are cel mai vechi stoc de locuinţe din Uniunea Europeana. Există blocuri în care nu s-au mai făcut reparaţii de 30 de ani. Peste 80 % dintre cei care au răspuns unui sondaj recent pe acest subiect, au menţionat cel puţin o problemă cu locuinţa.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 iulie 2017