Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 4 septembrie 2017

nord.jpg

China protesteaza în mod oficial pe lângă Coreea de Nord, dupa cel mai puternic test realizat pana acum de Phenian.
China protesteaza în mod oficial pe lângă Coreea de Nord, dupa cel mai puternic test realizat pana acum de Phenian.

China protestează în mod oficial pe lângă Coreea de Nord, după cel mai puternic test realizat până acum de Phenian. Asta în timp ce Statele Unite avertizează că sunt pregătite să-şi utilizeze capacităţile nucleare. Pe de altă parte bursele reacționează: testul nuclear lansat de Kim Jong Un a provocat și declinul generalizat al piețelor financiare europene.

sumarul emisiunii 40 de minute

Încă un scandal în sănătate! Doi medici de la secţia de Neurochirurgie a Spitalului Colentina, demisionează …Spun că sunt nevoiți să refuze pacienții cu tumori cerebrale complexe din cauza lipsei de personal,  de consumabile și medicamente dar și din cauza programului operator restricționat. Imediat un interviu cu neurochirurgul  Ionuț Gobej, unul din medicii demisionari.

Premierul a fost astăzi în Parlament, convocat de liberali, pentru a da explicați referitoare la situația economică. Noi ne uităm împreună în această seară pe datele INS potrivit cărora în primele 7 luni ale anului afacerile din comerțul cu amănuntul au crescut cu 8%. Ritm susținut, între altele, de vânzările de combustibil…situația s-ar putea inversa odată cu reintroducerea accizei și a măsurilor fiscale anunțate de Guvern.

Angela Merkel îl înfrânge pe Martin Schulz în singura dezbatere televizată dinaintea alegerilor legislative şi îşi consolidează statutul de favorită. Actualul cancelar încearcă să obțină al patrulea mandat în fruntea guvernului de la Berlin.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 septembrie 2017