Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 5 septembrie 2017

tutuianu.jpg

Premierul accepta demisia ministrului Apararii pe care o va trimite in aceasta seara la Cotroceni
Premierul accepta demisia ministrului Apararii pe care o va trimite in aceasta seara la Cotroceni

Premierul acceptă demisia ministrului Apărării pe care o va trimite în aceasta seară la Cotroceni …Adrian Țuțuianu își prezentase demisia după ce ministerul anunțase că nu mai are bani pentru plata integrală a veniturilor militarilor, fără o rectificare bugetară…..

sumarul emisiunii 40 de minute

”Am chemat  FMI la discuții ca să nu mai greșească prognozele privind România!”. Asa explica premierul intalnirea de astazi cu reprezentantii Fondului. Si adauga Mihai Tudose: Nu se pune problema unui nou acord cu organismul financiar…

CEDO dă câștig de cauză unui angajat român, concediat  după ce a fost monitorizat folosind internetul în scopuri personale, in timpul orelor de serviciu. Decizia nu obiga la nimic compania care l-a dat afara pe Mihai Barbulescu in 2007 ci statul roman, ne-a explicat Diana Hatneanu, avocet specializat in drepturile omului….

O criză internaţională ia amploare pe fondul manevrelor nucleare ale Coreii de Nord şi declaraţiilor belicoase ale Statelor Unite. Pentru moment nici o soluţie nu se intrevede iar arma sancţiunilor, singura de care dispune de fapt comunitatea internaţională în faţa dictatorului de la Fenian, riscă să fie ineficientă.

Le Monde și zece alte publicații europene dezvăluie subtilitățile "diplomatiei caviarului" practicate de Azerbaidjan în Europa. În spatele acestui termen exotic se ascunde o referință la tendința regimului azer de intretine bunăvoința oficialilor occidentali.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 septembrie 2017