Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 6 septembrie 2017

Comisia parlamentară privind alegerile din 2009 susţine că scrutinul de atunci a fost fraudat de Băsescu şi Boc, cu implicarea SRI şi DNA. Parlamentarii solicită o lege care să reglementeze modul în care astfel de comisii vor funcţiona pe viitor şi sanctiuni pentru cei care nu se prezintă la audieri. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Filmarea facuta la hipermarketul din Odorheiu Secuiesc, in care un blogger sustine ca nu i s-a luat o comanda pentru ca vorbea romaneste a incitat la ura pe criterii entice, a stabilit Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. CNCD apreciaza ca respectiva inregistrare a fost trunchiata iar informatiile distribuite au fost false.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene respinge plângerile Ungariei și Slovaciei pe tema cotelor de refugiați …Judecatorii confirma astfel dreptul Bruxellesului de a obliga statele membre să preia solicitanți de azil, conform sistemului instituit in 2015….. Budapesta respinge hotararea Curtii si o considera motivate politic, scandaloasa si iresponsabila….Bratislava anunta de partea sa ca respecta deciziile Curtii dar opozitia fata de cotele de azilanti nu s-a schimbat.

Ce strategii "radicale" ar trebui adoptate pentru ca regimul de la Phenian să renunţe la programul său nuclear? Interzicerea exporturilor de petrol către Coreea de Nord este un scenariu plauzibil, spun experti din diverse state. Discutam pe larg…..

Republica Moldova este unul dintre cei mai mari exportatori de victime traficate în vederea exploatării sexuale sau în muncă din Europa. Discutam despre cauzele care determina cresterea numarului persoanelor traficate si cum pot interveni autoritatile  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 septembrie 2017