Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


O primă piesă postum semnată George Michael

La 8 luni de la moartea sa, noul single George Michael a fost lansat astăzi în Marea Britanie.

"Fantasy" este numele primei piese lansată postum, la 8 luni de la decesul artistului, piesa înregistrată de George Michael  alături de Nile Rodgers, parte din versiunea reeditată a albumului "Listen without Prejudice", ce urmează să apară în octombrie 2017. Încă din iarna lui 2016, presa britanică anunţa că producătorul şi textierul Naughty Boy colaborează cu George Michael pentru un nou album de studio. Mai jos, piesa "Fantasy".

New Musical Express anunţă că artistul a strâns suficiente piese pentru alte trei viitoare albume. Într-un mesaj postat pe site-ul oficial al artistului, surorile lui George Michael, Melanie şi Yioda, au anunţat că vor să "împărtăşească şi să se bucure de moştenirea preţioasă a lui Michael şi să continue să aducă fericire fanilor prin muzica sa". Surorile artistului au promis sa lanseze muzica "exact aşa cum ar fi vrut fratele lor. Promitem că vom încerca mereu să-l onorăm, respectând ambiţiile şi intenţiile sale".

Cântăreţul britanic George Michael, a murit de insuficienţă cardiacă în 2016 de Crăciun, la vârsta de 53 de ani. Pe numele său real, Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a născut pe 25 iunie, 1963, în Marea Britanie, dintr-un tată de origine cipriotă, patronul unui restaurant şi o mamă dansatoare britanică.

Povestea sa în muzică începe aproape imediat după ce l-a cunoscut pe Andrew Ridgeley, viitorul său colegul în duo-ul Wham!. La şcoală, Ridgeley s-a oferit să-l înveţe muzică. Cei doi au alcătuit o trupă de muzică fără realizări importante numită The Executive. Succesul avea să vina imediat ce au lansat împreună în 1981 formaţia Wham!. Talentul său muzical a fost apreciat şi după ce a ales cariera solo.

 

 

Piesa "Faith" strânge incă difuzări la radio, fiind piesa cu care a ocupat locul 1 în SUA şi locul 2 în Marea Britanie, şi împreună cu această piesă, Michael şi-a căpătat imaginea sa iconică cu geacă de piele şi blugi, devenind un reper important pe scena muzicală din anii 80.

Artistul britanic a fost recompensat de-a lungul anilor cu numeroase trofee şi distincţii, inclusiv cu două premii Grammy şi trei Brit Awards şi a vândut pe parcursul carierei sale de patru decenii peste 100 de milioane de albume.

 

Mai multe ediții ale emisiunii RFI360 aicihttp://www.rfi.ro/tag/rfi-360