Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 7 septembrie 2017

Ungaria retrage sprijinul acordat Romaniei pentru aderarea la OECD

România încearcă încă din 2004 să adere la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică……... Acum Ungaria amenință că își retrage sprijinul pentru aderarea țării noastre la  principala organizație economică internaționala… Budapesta e nemulțumită de faptul că  înființarea unui liceu catolic la Târgu Mureș a fost suspendată.

sumarul emisiunii 40 de minute

Nouă lege a educației adoptată de parlamentul de la Kiev restricționează masiv învățământul în limbile minorităților, inclusiv cea românească …. Actul normativ desființează practic sistemul de învățământ în limbă maternă. Pe larg, am discutat cu corespondentul RFI în Ucraina…. 
  
În Spania, Parchetul anunță urmărirea penală față de liderii catalani care au convocat referendumul pentru independența, programat pentru data de 1 octombrie. 
  
Iar Papa Francisc a început o vizită de 5 zile în Columbia…. Suveranul Pontif va încuraja procesul de pace din statul sud-american care pune capăt unei jumătăti de secol de război între autoritătile columbiene și grupările de gherilă, conflict armat care a ucis 260.000 de oameni și a strămutat alte 7 milioane. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 septembrie 2017