Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noutăţile muzicale ale săptămânii: Florin Giuglea, Charlotte Gainsbourg şi Beck

Diferite ca stil şi sunet, noutăţile muzicale ale acestei săptămăni promit viitoare apariţii discografice spre finalul lui 2017.

Charlotte Lucy Gainsbourg s-a născut pe 21 iulie 1971, în Londra. Deşi s-a născut în Anglia, a crescut în Franta. Este fiica actriţei şi cântăreţei britanice Jane Birkin şi a actorului şi cântăreţului francez Serge Gainsbourg. Bunica din partea mamei, Judy Campbell, a fost de asemenea actriţa, iar unchiul sau, Andrew Birkin, este scenarist. A debutat în film în 1984 alaturi de Catherine Deneuve, doi ani mai târziu fiind premiată cu un César pentru "Cea mai promiţătoare actriţa". A combinat filmul cu muzica pentru trei pelicule în care a jucat. În 1986 a scos primul sau album muzical, "Charlotte for Ever", iar zece ani mai tarziu, un al doilea album cu ceva mai mult succes în Franţa. Pe 17 noiembrie, Charlotte Gainsbourg va lansa un nou album, iar astazi a facut public un prim single. Produs şi compus împreună cu Guy-Manuel de Homem-Christo, piesa se numeşte "Rest".

Noutăţi de la un alt artist care în trecut a lucrat şi cu Charlotte Gainsbourg. Cantautor, producător şi multi-instrumentalist american, Beck a lansat săptămâna aceasta o nouă piesă din mult aşteptatul său viitor album. Numit "Colors", albumul a fost iniţial anunţat spre lansare în primavara anului, însă abia luna viitoare va ajunge în mâinile fanilor. Este al 10-lea album din cariera muzicală a lui Beck, discul a fost înregistrat în Los Angeles, în studioul producătorului Greg Kurstin, cunoscut pentru colaborările anterioare cu Adele, Sia si Kelly Clarkson. Beck - "Up All Night"

Următorul artist face muzică dar fiind mai nou şi lutier, cânta adesea pe instrumente construite chiar de el. Florin Giuglea şi-a început cariera muzicală cântând în The Blue Spirit, trupa lui lui Mike Godoroja, cu care a imprimat şi un album în anul 2003. În 2006 au urmat doi ani de concerte şi turnee ca membru în trupa de acompaniament a Feliciei Filip. În paralel activează cu Marcian Petrescu în proiectul StoryTellers iar în 2007 în această formulă, înregistrează la Soft Records albumul de blues acustic “Dependent de blues“. În 2008 a fost membru fondator şi a activat în trupa Publika cu care a lansat în 2009 un album nominalizat la “Best Rock Act la Romanian Music Awards“. În 2015 Florin Giuglea a început mult-aşteptatul său proiect solo imprimând albumul de debut “Invitation to the Blues” împreuna cu vechii lui colegi de scenă şi prieteni Adrian Ciuplea, Hanes Radu, Mihai Ardelean şi alţi câţiva muzicieni talentaţi. Săptămâna aceasta a trimis la redactie cel mai nou single al său care ne-a placut mult. Florin Giuglea şi "Waiting for You".

 

Alte ediții ale emisiunii RFI360http://www.rfi.ro/tag/rfi-360