Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Pleci din România? Treci întâi pe la ANAF

daniel_tecu_fadere.jpg

Mi se pare o strategie total eronată din partea guvernului - Daniel Țecu
Mi se pare o strategie total eronată din partea guvernului - Daniel Țecu
Image source: 
fade.re

În scurt timp, românii care vor pleca din țară mai mult de jumătate de an vor fi obligați să depună la fisc un chestionar de rezidență fiscală, și asta înainte de a trece granița. Cine nu se va supune acestei noi obligații va fi pedepsit cu amendă, cuprinsă între 50 și 100 de lei.

Reprezentanții românilor care au ales să locuiască și să lucreze peste graniță susțin că este o măsură nepotrivită și care ar duce în final la o dublă impozitare a veniturilor. FADERE - Federația asociațiilor de români din Europa, îi cere premierului Mihai Tudose anularea amenzilor fiscale pentru românii din diaspora şi a dublei impozitări.

Daniel Țecu, președintele FADERE, spune la RFI că necompletarea unui formular birocratic, prevăzut în noul Cod Fiscal, dă bătăi de cap milioanelor de români din afara granițelor. Pe lângă amenzi, ei vor fi siliți să mai plătească odată şi în țară, unele taxe achitate deja în țările în care muncesc, acuză Daniel Țecu, care mai spune că ar fi vorba de o măsură ”premeditată şi absurdă de răzbunare împotriva  milioanelor de români din diaspora”.

”Nu trebuie uitat că toți cei din afară au plecat tocmai din cauza proastei administrări a țării şi a corupției clasei politice. Dacă prim-ministrul Tudose nu ține cont de drama acestor oameni siliți să trăiască departe de cei dragi şi să presteze munci inferioare pregătirii lor,  ne aşteptam să aibă în vedere măcar interesul pentru atragerea uriaşelor sume care pot contrinui la stabilitatea exercițiului bugetar. În ultimii 10 ani românii din afară au trimis acasă în jur de 55 miliarde de euro”, amintește președintele FADERE, Daniel Țecu.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: http://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

Ascultă interviul acordat RFI de Daniel Țecu, președintele FADERE