Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 12 septembrie 2017

ministri.jpg

Avem miniștri noi la apărare și la economie
Image source: 
presidency.ro

Avem miniștri noi la Apărare și Economie. La MApN  locul lăsat liber de Adrian Țuțuianu este ocupat de Mihai Fifor. Gheorghe Șimon, deputat PSD, se instalează la ministerul Economiei.

sumarul emisiunii 40 de minute

Premierul vine cu explicatii dupa ce a cerut Romgaz să plătească anticipat dividendele pe acest an…..Mihai Tudose spune ca banii încasați ar fi necesari pentru a demonstra Băncii Mondiale că deținem resursele pentru demararea unor proiecte de infrastructura.

Bruxelles se declara in continuare preocupat de protectia migrantilor din taberele de detenție din Libia. Organizația Medici fără Frontiere a criticat recent Uniunea Europeană ca-i expune pe refugiatii care nu pot intra in Europa, la riscuri precum ''violul, tortura și sclavia''. Si ONU a   denunțat modul în care Uniunea Europeană tratează criza migratorie, acuzându-i pe europeni că nu pun capăt abuzurilor la care sunt supuși migranții în Libia.

Peste 300.000 de musulmani rohingya s-au refugiat din Myanmar în Bangladesh in ultima luna … ONU denunţă un exemplu clasic de epurare etnică a populaţiei musulmane din statul asiatic si convoaca maine, de urgenta, o reuniune a Consiliului de Securitate. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 12 septembrie 2017
493