Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 13 septembrie 2017

juncker.jpg

Jean Claude Juncker vrea organizarea unui summit post-Brexit la Sibiu
Jean Claude Juncker vrea organizarea unui summit post-Brexit la Sibiu

Presedintele Klaus Iohannis saluta propunerea presedintelui Comisiei Europene de a organiza un summit post-Brexit la Sibiu. Seful statului apreciaza si sprijinul Bruxelles-ului pentru aderarea Romaniei la Schengen si zona euro

sumarul emisiunii 40 de minute

Si apropos de moneda unica……Comisia Europeana pregateste un instrument de preaderare la zona euro. Statelor interesate vor primi asistenta tehnica si financiara.  

 Ideea de salarizare diferentiata pentru profesori, lansata chiar de ministrul Educatiei, creaza confuzie in randul sindicatelor …Liviu Pop ia in calcul  ca dascalii din scolile de elita sa fie platiti mai bine ca restul….Presedintele Federatiei “Spiru Haret’ ii transmite ca acest lucru nu e posibil.

In Venezuela, dupa luni de confruntari violente intre sustinatorii puterii si cei ai opozitiei, soldate cu cateva zeci de morti, presedintele Nicolas Maduro se arata dispus sa poarte discutii cu cei care-l contesta. O intalnire organizata pe teren neutru, in Republica Dominicana.

Iar gazda Olimpiadei de vara din 2024 va fi Parisul. Patru ani mai tarziu, Los Angeles va fi organizatorul Jocurilor Olimpice.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 13 septembrie 2017