Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 14 septembrie 2017

kern.jpg

Austria anunta ca se opune extinderii uniunii monetare, dorite de Juncker
Austria anunta ca se opune extinderii uniunii monetare, dorite de Juncker

După ce ieri, în discursul despre starea Uniunii, președintele Comisiei Europene a propus crearea unui instrument de preaderare la zona euro, care să ofere asistență tehnică și financiară statelor interesate, Austria anunță că se opune extinderii uniunii monetare, dorite de Juncker, invocând precedentul Greciei.

sumarul emisiunii 40 de minute

Uniunea Nationala a Judecatorilor propune inchisoare de la 5 la 10 ani pentru angajatii serviciilor de informatii care incearca sa racoleze magistrati.  Este o incercare de a asigura o mai buna protectie a justitiei fata de serviciile secrete, explica presedinta Uniunii Dana Garbovan. Un interviu in aceasta seara…

Majorarile salariale intrate in vigoare de la 1 iulie au creat dezechilibre grave in bugetele multor localitati.  Mai ales in zona rurala nu mai sunt bani pentru lemne de foc, iluminatul public si strangerea gunoiului. Asta au descoperit colegii de la Romania Libera… Am discutat cu primarul comunei prahovene Lapoș….

Peste 80%  dintre medicii români care profesează în străinătate au plecat in ordine pentru ca au vrut sa se dezvolte profesional, ca urmare a condițiilor din spitale si abia apoi din cauza salariilor mici. Analizam acest studiu…

 O victorie fara concurenti pentru Paris in organizarea Jocurilor Olimpice de vara din 2024.  Agenţia France Presse avanseaza déjà cifre: "în proporţie de 95 la sută" totul este pregătit. Jurnalistii apreciaza ca nu există nici cel mai mic risc ca în Franţa să se repete scenariile din Grecia sau din Brazilia, care au lansat şantiere enorme pentru a găzdui jocurile olimpice şi au pierdut sume considerabile.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 septembrie 2017