Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Viitorul educației în era digitală

65% din copiii care încep școala primară astăzi la nivel global vor ajunge să lucreze în profesii care încă nu există. 78% din copiii români (7-18 ani) utilizează internetul zilnic, în timp ce 90% folosesc cel puțin o rețea de socializare. 50% din populația UE nu are competențe digitale de bază (doar 28% din populația Romaniei are competențe digitale de bază!)
Potrivit estimărilor, până în 2020 UE va avea deficit de aprox. 800.000 specialiști în ITC.

Efectele celei de a patra revoluții industriale au început deja să fie resimțite în societate. Despre viitorul educației în era digitală se va discuta la sfârșitul acestei săptămâni la Sibiu în cadrul evenimentului "Viitorul Educației în Noua Eră Digitală".

Evenimentul face parte din "Driving the Digital rEvolution" - o campanie de anvergură ce își propune adresarea oportunităților și provocărilor generate de transformarea digitală, în particular în contextul Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene – deținută de România în ianuarie – iunie 2019.

Despre Viitorul Educației în Noua Eră Digitală discutăm astăzi la RFI cu Veronica Ștefan, coodonator Digital Citizens România (AUDIO).

 

Toate edițiile emisiunii Tânăr în Europawww.rfi.ro/tag/tanar-europa

Emisiunea Tânăr în Europa, 13 sptembrie 2017.