Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 18 septembrie 2017

tm.jpg

 Autoritatile vor vor implementa un sistem de alerta pentru avertizarea populatiei inaintea situatiilor de risc major
Autoritatile vor implementa un sistem de alertă pentru avertizarea populației înaintea situațiilor de risc major

8 morţi şi 145 de răniţi în urma furtunii care a afectat vestul tarii.  Autoritățile anunță că vor vor implementa un sistem de alertă pentru avertizarea populației înaintea situațiilor de risc major… Ministrul Agriculturii asigură că cei care au culturile afectate de furtună vor fi despăgubiţi….

sumarul emisiunii 40 de minute

Transportatorii francezi au protestat astăzi nemulţumiţi de reforma muncii. Este doar începutul a două săptămâni de manifestaţii iar apelurile la greve se multiplică la adresa Executivului de la Paris.

Preşedintele american Donald Trump deschide la New York, o săptămână de discursuri, dezbateri şi întâlniri bilaterale între cei 193 de membri ai ONU, printr-o iniţiativă controversată privind reforma Organizaţiei. Ce schimbari sunt propuse discutam in aceasta seara….

Luam pulsul ultimei săptămîni a campaniei electorale din Germania. ...partidelor democratice li se cere să respingă propaganda naţionalistă a Alternativei pt. Germania (AfD) care va deveni cea de-a 3-a forta politica din Parlament... ..

Curtea Supremă irakiană dispune suspendarea referendumului în Kurdistan. Consultarea popular era prevazuta pentru 25 septembrie. Judecatorii vor un ragaz pentru a examina constitutionalitatea scrutinului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 18 septembrie 2017
531