Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 19 septembrie 2017

misa.jpg

Guvernul va da o lege prin care angajatorul din mediul privat va fi obligat să menţină nivelul salariului brut
Guvernul va da o lege prin care angajatorul din mediul privat va fi obligat să menţină nivelul salariului brut

Guvernul va da o lege prin care angajatorul din mediul privat va fi obligat să menţină nivelul salariului brut, ca urmare a transferului asigurărilor din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

sumarul emisiunii 40 de minute

Ministrul Sanatatii a cerut convocarea de urgență a omologilor săi din Uniunea Europeană pentru a stopa practica exportului paralel de medicamente…..In ultimul timp au existat semnale de alarma legate de posibila retragere a unor tratamente de pe piața românească…

O noua lege ar putea sa-i împiedice pe dezvoltatorii imobiliari să monteze centrale de apartament in ansamblurile pe care le construiesc. Acestia ar putea fi obligati să demonstreze  că centrala e mai eficientă energetic şi mai ieftină decât racoardarea la sistemul centralizat.  

Camera Deputaților respinge majorarea la 200 lei a cuantumului alocației pentru copii. Liviu Dragnea sustine ca in perioada urmatoare PSD va veni cu un proiect de lege care sa prevada cresterea indemnizatiei. Acum alocatia este de 84 de lei.

Iar anchetatorii ONU cer acces neîngrădit în Myanmar, unde are loc, sustin ei, o gravă criză umanitară. Presată de comunitatea internațională sa ia atitudine fata de criza minorității rohingya, în contextul în care țara sa este acuzată de 'epurare etnică', lidera Aung San Suu Kyi s-a declarat  'gata' să organizeze revenirea refugiaților  în Bangladesh.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 19 septembrie 2017
546