Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


IGSU : Toată lumea ar trebui să ia ”măsuri preventive”, nu doar autoritățile

Cod portocaliu sau galben de ploi abundente și vijelii în întreaga țară. Și la București avem un cod de furtună începând de miercuri seara. Potrivit Agenției Naționale de Meteorologie, intervalul critic pentru Bucureşti va fi de miercuri de la ora 20 până mâine, până joi, la ora la 3 dimineaţa.

Problemele apar după ora 18:00 când vântul se va intensifica treptat și va putea lua aspect de vijelie, cu viteze între 55 şi 65 de kilometri pe oră. Precipitaţiile vor fi de 25 de litri/pe metru pătrat, putând să ajungă în unele cartiere şi la 35 l/mp, cantităţi ce vor fi înregistrate pe o durată scurtă de cel mult două ore. În acest context și după evenimentele de la Timișoara, la Primăria Capitalei s-a ținut un comandament special.

Primarul general Gabriela Firea a cerut să fie toaletaţi copacii, pentru a nu exista riscul ca aceştia, sau crengile lor, să fie doborâte de vânt, a cerut verificarea panourilor publicitare şi a cerut poliţiei locale să discute cu diriginţii de şantier pentru a-şi pune în siguranţă utliajele şi macaralele care ar putea crea probleme în cazul rafalelor de vânt.

Proprietarilor de terase li s-a solicitat să îşi pună în siguranţă clienţii şi să aibă grijă ca umbrelele să nu se desprindă, la fel şi acoperişurile, care sunt construcţii uşoare. Și Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a solicitat unităţilor de învăţământ să ia măsuri astfel încât cursurile să se încheie la ora 17:00. În fine, Gabriela Firea îi roagă pe bucureșteni să rămână acasă dacă nu au drumuri urgente.

Despre ce măsuri s-au luat la nivel național aflați din Interviul Zilei la RFI, cu căpitanul Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență:

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttp://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

Căpitanul Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în dialog cu Lea Berzuc.
519