Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 20 septembrie 2017

furtuna.jpg

5 judete sunt sub avertizare de cod portocaliu de ploi si instabilitate atmosferica
5 judete sunt sub avertizare de cod portocaliu de ploi si instabilitate atmosferica

Cinci județe sunt sub avertizare de cod portocaliu de ploi și instabilitate atmosferică. Este cod galben de furtuni în restul țării. Toate școlile din Capitală au fost închise în urmă cu o oră. Tot program scurt au avut și unitățile de învățământ din Dâmbovița și Prahova.

sumarul emisiunii 40 de minute

La Bucuresti, Parlamentul a adoptat o declaraţie prin care dezaprobă adoptarea legii Educaţiei în Ucraina. Actul normativ restrictioneaza masiv învățământul în limbile minorităților..O delegatie de parlamentari romani va merge la Kiev in perioada urmatoare.

Guvernanta corporativa este facuta praf in Parlament!  Deputatii propun ca Guvernul sa aiba  libertatea de a decide care sa fie companiile cu manageri numiti pe criterii politice, fara a mai trece prin proceduri transparente de selectie a conducerii. Pe de alta parte executivul anunta ca in foarte scurt timp va prezenta o varianta de comasare a unor institutii. Discutam pe larg….

Tensiunea creste in Spania! Înalți oficiali catalani au fost retinuti în dosarul referendumului pentru independență. Garda civila a percheziţionat si sediile Guvernuli regional implicat în organizarea consultarii populare, interzisa de executivul de la Madrid. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din dta de 20 septembrie 2017