Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mitroi : Skandenbergul dintre guvern și ”privați”, inutil dacă nu vor câștiga clienții

Zilele acestea s-a desfășurat un nou episod în ceea ce pare să devină un mic război între guvern și autorități, pe de-o parte, și companiile private, de cealaltă parte. Concret, după criticile lansate chiar de premierul Mihai Tudose la adersa companiei Enel, și autoritățile din județele Timiș și Arad s-au plâns că zeci de localități din cele două județe lovite de furtuni sunt în continuare lipsite de curent electric.

 

Mai mult, în Timiș, autoritățile – care vorbesc ”de rea intenţie sau incompetenţă” dar și de ”atitudine sfidătoare” din partea companiei – amenință că sunt pe punctul de a scoate oamenii în stradă. ”Există semnale din partea mai multor primari din judeţul Timiş care ne-au informat că timişenii vor să protesteze la adresa furnizorului de energie”, se arată într-un comunicat. Invitatul Zilei este Adrian Mitroi, profesorul de investiții și finanțe comportamentale în cadrul Academiei de Studii Economice. Lea Berzuc l-a întrebat pe profesorul în economie dacă este firesc ca autoritățile statului să lanseze astfel de atacuri și amenințări la adresa unor companii străine, îndreptățit sau nu? Dacă economia românească va pierde potențiali investitori din această cauză? Dacă există vreun câștigător și mai ales românii din această bătălie?  

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttp://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

Adrian Mitroi, profesor de investiții și finanțe comportamentale în cadrul Academiei de Studii Economice, comentează pe larg la microfonul RFI atacurile guvernanților la adresa companiilor private precum băncile sau ENEL.
359