Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


DECRIPTAJ: Alegeri care pot schimba Europa și lumea

Emisiunea Decriptaj, realizată de Ovidiu Nahoi, analizează trei consultări electorale care ar putea avea consecințe extrem de importante pentru viitorul Uniunii Europene, dar și pentru stabilitatea globală. Scrutinul parlamentar din Germania încheie o serie de consultări electorale cruciale pentru viitorul Uniunii Europene, început în decembrie 2016 cu alegerile parlamentare din Austria, continuat cu alegerile parlamentare din Olanda și cu prezidențialele franceze.

Referendumul pentru independență prevăzut a avea loc la 1 octombrie în Catalonia este deja o mare provocare pentru stabilitatea Uniunii Europene. Un alt referendum pentru independență, prevăzut pentru 25 septembrie în Kurdistanul irakian, va avea consecințe majore pentru regiunea și așa agitată a Orientului Mijlociu.

Invitatul lui Ovidiu Nahoi în studioul RFI este jurnalistul Ion M. Ioniță. Intervin în cadrul emisiunii jurnalistul Petre M. Iancu, de la Deutsche Welle și dr. Goran Lazkin, președintele comunității kurde din România.

 

Toate edițiile emisiunii Decriptajhttp://www.rfi.ro/tag/decriptaj