Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 22 septembrie 2017

sevil_shhaideh.jpg

Sevil Shhaideh este urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu in dosarul Belina
Sevil Shhaideh este urmarita penal de DNA pentru abuz in serviciu in dosarul Belina

Sevil Shhaideh este urmarită penal de DNA pentru abuz în serviciu în dosarul Belina. DNA cere și avizarea urmăririi penale a Rovanei Plumb.

sumarul emisiunii 40 de minute

Theresa May face propuneri liderilor europeni pentru deblocarea negocierilor privind Brexit.  Printre ele garantarea drepturilor cetatenilor europeni din Marea Britanie si o peroada de teanzitie de doi ani dupa iesirea propriu-zisa a Regatului Unit din clubul comunitar.

Edituri și persoane fac profit de pe urma manualelor. Este o mafie. Este declaratia ministrului Educatiei care si-a aparat in nou decizia de a inlocui manualele scolare cu ghidurile introductive pentru clasa a V-a si de a lansa un manual de sport. Ministrul a anuntat si ca saptamana viitoare, Legea manualului va fi lansata in dezbatere publica.

 Un avertisment fara precedent vine de la Asociația Consumatorilor Infocons care susține că 40% din semipreparatele din carne puse în vânzare pe piața sunt false. ONG-ul afirma ca a trimis o informare in acest sens inclusiv premierului Mihai Tudose dar ca nu a primit nici un raspuns.

Angela Merkel pare sigură de cel de-al patrulea mandat de cancelar în urma alegerilor de duminică, însă viitorii parteneri de guvernare sunt complet  incerţi. Sondajele preconizează o victorie confortabilă a liderei conservatoare, aflată la putere din 2005, în pofida faptului că partidul ei a scăzut, în faţa ascensiunii extremelor.

Facebook promite mai multă transparenţă în ceea ce priveşte reclamele din cadrul reţelei, vizate fiind în primul rând postările propagandistice. În  Statele Unite se cercetează modul în care Rusia s-ar fi implicat în scrutinul prezidential de anul trecut. Parte a acestui scandal o constituie reclamele politice cumpărate de anumite organizaţii ruseşti în timpul alegerilor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 septembrie 2017