Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 27 septembrie 2017

Raportul de activitate al Televiziunii Publice a fost respins de plenul Parlamentului. În consecință directorul general al TVR, Irina Radu, a fost demisă. Ulterior, Doina Gradea a fost votată de legislativ în fruntea SRTV.

sumarul emisiunii 40 de minute

Reprezentantii a 21 de ONG-uri sunt de doua ore in discutii cu presedintele Iohannis la Cotroceni. Justitia si reforma legislatiei electorale sunt pe agenda…

Ingrijorata ca Romania ar putea depasi tinta de deficit bugetar de 3%, Comisia Europeana a trimis la Bucuresti mai multi reprezentanti pe probleme economice si financiare. Potrivit unosr surse europene, Bucurestiul se afla sub procedura preliminara care vizeaza devierea semnificativa de la regulile de disciplina bugetara.

Persoanele bransate la sistemul centralizat de incalzire ar putea fi obligate sa ramana racordate la RADET. Prevederea, parte a noii legi a energiei termice dezbatuta in aceasta perioada in Parlament, straneste nemultumirea proprietarilor care spun ca regia ofera servicii de proasta calitate.

Discursul preşedintelui francez pe marginea relansării construcţiei europene este salutat în multe capitale ale bătrînului continent. Analistii se intreaba insa daca visul lui Emmanuel Macron este realizabil….

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 septembrie 2017