Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


București- mai puțini bani pentru infrastructură, mai mulți la cultură

trafic 2.jpg

Sursa imaginii: 
RFI

Cu un buget anual de 1,1 miliarde de euro, Bucureștiul nu reușește să rezolve problemele de care se izbesc oamenii în fiecare zi - un trafic aproape paralizat multe ore pe zi, poluare masivă, construcții haotice.

În aceste condiții, rectificarea de buget, discutată în ședința Consiliului General, nu pare a aduce soluții. Și asta pentru că se propune scăderea sumelor alocate pentru mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere. Este vorba despre Pasajul Piaţa Sudului, unde se propune o reducere de 60 de milioane lei sau Pasajul Ciurel, cu o scădere de 35 de milioane lei. De asemenea, vor fi scăzute cinci milioane de lei pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea şi 30 de milioane de lei pentru modernizare Şoselei Pantelimon.

În schimb, rectificarea bugetară propune alocarea unor sume de bani pentru construcţia unor statui. Este vorba despre Statuia Regelui Ferdinand, unde se vor distribui 8,7 milioane de lei, iar bugetul total acestui edificiu se va ridica la 15,7 milioane de lei. De asemenea, vor fi alocate 10 milioane de lei pentru biserici, iar bugetul alocat acestora ajunge astfel la 65 de milioane de lei.

Discutăm despre problemele Capitalei și felul în care consilierii generali, alături de primarul Gabriela Firea, încearcă să le găsească soluții cu vicepreședintele Fundației Eco-Civica, Dan Trifu.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttp://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Ascultă interviul acordat RFI de Dan Trifu, vicepreședinte Eco-Civica