Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 28 septembrie 2017

csm.jpg

Consiliul Superior al Magistraturii da aviz negativ pe proiectul de modificare a legilor justitiei
Consiliul Superior al Magistraturii da aviz negativ pe proiectul de modificare a legilor justitiei

Zi incarcata in justitie…. Consiliul Superior al Magistraturii da aviz negativ pe proiectul de modificare a legilor justitiei.  Punctul de vedere al magistratilor este consultative insa guvernul si parlamentul ar trebui sa tina cont de el, reactioneaza Administratia Prezidentiala. Pe de alta parte Ministrul Tudorel Toader, a anuntat ca incepe "de astazi" redactarea sesizarii adresate Curtii Constitutionale pentru constatarea unui conflict intre DNA si Guvern, in dosarul Belina.

sumarul emisiunii 40 de minute

Persoanele care au credite in lei vor plati rate mai mari. Majorarea va fi impusă de modificarea indicelui ROBOR la trei luni, în funcţie de care se indexează dobânda la aceste credite. Indicatorul ROBOR a urcat cu 10 la sută şi a atins, astazi cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani.

Mii de ambulantieri au protestat in curtea serviciilor de ambulanta nemultumiti de salarile mici, de lipsa de personal si de masinile de salvare vechi pe care sunt obligati sa lucreze. Angajatii ameninta cu greva generala.

Vladimir Putin merge astazi la Ankara, unde va discuta cu Recep Taiyp Erdogan, în contextul îmbunătăţirii relaţiilor dintre Rusia şi Turcia. Raman insa si disensiunile: cele doua parti sustin tabere diferite in conflictul sirian. Pe de alta parte Turcia s-a opus cu fermitate referendumului pentru independenţă al kurzilor din Irak, în timp ce niciun oficial rus nu s-a declarat împotriva secesiunii.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 28 septembrie 2017
534