Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor : ”Încercăm să facem o triere a universităților”

Anul universitar a debutat luni și la ceremonii au fost prezenți de la președinte și membrii guvernului, până la ambasadori ai unor țări precum Statele Unite, Franța sau Germania, ceea ce spune mult desprte importanța pe care o acordă partenerii strategici ai României acestui domeniu. Președintele Consiliului Național al Rectorilor din România, fostul ministru al educației Sorin Cîmpeanu,  vorbește despre plusurile și minusurile învățământului superior românesc la Interviul Zilei la RFI.  

Toți cei prezenți la festivitățile de deschidere ale anului universitar au vorbit despre valorile pe care educația le induce și care ajută la consolidarea democrației și statului de drept. În mesajul său adresat studenților de la Constanța, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat însă că pentru a avea "o ţară ca afară" este nevoie în primul rând de universităţi ca afară, care promovează adevărul, gândirea critică şi moralitatea. "Pentru a putea lupta împotriva ignoranţei, pentru a putea deveni un reper moral şi o ancoră a statului de drept, universităţile româneşti trebuie să aibă o reputaţie solidă, bazată pe un nivel ridicat de credibilitate. Ani de-a rândul, această credibilitate a fost zguduită de o serie de scandaluri de plagiat", a afirmat preşedintele insistând că "toate aceste probleme pot afecta credibilitatea diplomelor absolvenţilor noştri pe plan internaţional, punându-i în dezavantaj chiar pe tinerii care au depus eforturi considerabile pentru a-şi finaliza studiile cu succes”. Invitatul zilei la Actualitatea de Prânz este fostul ministru al educației, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Sorin Cîmpeanu, care răspunde întrebării cum se prezintă în clipa de față această reputație a mediului academic într-un interviu de Lea Berzuc.  

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttp://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

Fostul ministru al educației, rectorul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Sorin Cîmpeanu, în dialog cu Lea Berzuc la Interviul Zilei.
699