Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 2 octombrie 2017

catalonia-tw.jpg

Sedinta de urgenta a guvernului catalan dupa referendum
Sedinta de urgenta a guvernului catalan dupa referendum

Guvernul catalan s-a întrunit astăzi  într-o şedinţă cu uşile închise pentru a discuta despre viitorii paşi în planul său de a declara independenţa regiunii faţă de Spania. Duminică, în cadrul referendumului, 90% din cei veniți la urne s-au pronunțat pentru independență. Madridul continuă să susțină că referendumul este  ilegal şi invalid.

sumarul emisiunii 40 de minute

Sunt cel puţin 50 de morţi şi peste 400 de răniţi, in urma atacului comis la Las Vegas, pe care politia l-a caracterizat ca fiind cel mai sangeros atac armat din istoria moderna a Statelor Unite. Poliţia a împuşcat mortal un suspect.  In Statele Unite unde se poarta de ani de zile o dezbatere pro si contra dreptului de a purta o arma,  exista cel mai mare număr de arme pe cap de locuitor din lume. Potrivit estimarilor W.Post  350 de milioane de arme s-ar afla in mainile civililor la o populatie de 320 de milioane.

A fost decernat Nobelul pentru Medicina. L-au primit 3 cercetatori americani. Descoperirile lor explică cum plantele, animalele şi oamenii şi-au adaptat ritmul biologic aşa încât să se sincronizeze cu revoluţiile Pământului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 octombrie 2017