Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Adunare Parlamentară a NATO la București; România, un bun exemplu acum

Parteneriatul transatlantic dintre America de Nord şi Europa rămâne o dimensiune esenţială a securităţii comune

Creșterea capacității militare a României este o acțiune care trebuie să permită în primul rând apărarea teritoriului național și în nici un caz o sporire a capacităților de atac, spune la RFI Iulian Chifu, președinte al Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning.

În acest fel trebuie înțelese declarațiile făcute la București de oficiali români, dar și de liderii NATO, în timpul lucrărilor Adunării Parlamentare a alianției militare nord-atlantice. una din temele importante de dezbatere fiind întărirea flancului estic al alianței.

Ceea ce se afirmă acum la București este principiul solidarității în fața unei eventuale agresiuni, posibil din partea Rusiei, țară care și-a sporit în ultima vreme acțiunile militare în regiune, explică analistul Iulian Chifu.

Să amintim, în context, declarațiile preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că parteneriatele dintre statele membre NATO trebuie să fie mai tari ca oricând. NATO nu reprezintă o ameninţare pentru Rusia, a mai spus șeful statului, apreciind că pentru relaţia cu Fedraţia Rusă este necesară o strategie cuprinzătoare şi coerentă.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttp://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Ascultă interviul acordat RFI de Iulian Chifu, președinte al Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning