Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 9 octombrie 2017

stoltenberg_iohannis.jpg

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg cu președintele Klaus Iohannis la Comandamentul Brigăzii Multinaționale NATO Sud-Est (MN BDE) de la Craiova, 9 octombrie 2017
Sursa imaginii: 
presidency.ro

Acum  este necesar ca Alianța Nord-Atlantică să fie întărită "mai mult ca oricând", iar România va face tot ce-i stă în putință în acest scop. Sunt declarațiile președintelui Klaus Iohannis în plenul Adunării Parlamentare a NATO de la Bucureşti.  La reuniune a participat și șeful  Alianței, Jens Stoltenberg care a salutat contribuția importantă a României la întărirea blocului transatlantic.

sumarul emisiunii 40 de minute

Negocierile cu privire la Brexit se reiau, iar mingea e ”în câmpul” Uniunii Europene afirmă premierul britanic Theresa May, ale cărei dificultăţi pe plan intern îi îngrijorează pe europeni. Este vorba despre ultima rundă programată înaintea Consiliului European din 19-20 octombrie.

Guvernul spaniol va fi pregătit să acţioneze în cazul în care liderii separatişti catalani îşi continuă planurile şi declară independenţa regiunii din nord-estul Spaniei maine, aşa cum au promis., avertizeaza vicepremierul de la Madrid.

Americanul Richard Thaler castiga premiul Nobel pentru Economie. A fost recompensat pentru contribuțiile sale în domeniul economiei comportamentale. Juriul a precizat că munca lui a contribuit la înţelegerea psihologiei economiei. Va explicam in aceasta seara….

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 octombrie 2017