Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 11 octombrie 2017

rajoy.jpg

Premierul spaniol ii cere președintelui catalan să clarifice dacă a declarat independența Cataloniei
Premierul spaniol ii cere președintelui catalan să clarifice dacă a declarat independența Cataloniei

Premierul spaniol Mariano Rajoy îi cere președintelui catalan, Carles Puigdemont, să clarifice dacă a declarat independența, înainte ca Madridul să adopte vreo măsură pentru a prelua controlul asupra acestei regiuni autonome. Un purtător de cuvânt al guvernului regional a transmis că declarația de independență a Cataloniei semnată ieri de deputații pro-independență din parlamentul regional și de liderul catalan este deocamdată un 'act simbolic'.

sumarul emisiunii 40 de minute

Mihai Busuioc  a fost validat pentru funcția de președinte al Curții de Conturi pentru un mandat de nouă ani.

Parlamentarii si-au votat codul de conduita, un document care îi obligă pe senatori si deputati  să se îmbrace decent şi să nu înjure, dar nu conţine nicio prevedere despre integritatea acestora, aşa cum a solicitat Comisia Europeană.

Maine presedintele Klaus Iohannis merge la Craiova unde participa la lansarea celui mai nou model Ford. Recent, premierul Mihai Tudose le promitea reprezentantilor uzinei ca va finaliza autostrada Pitesti-Sibiu pana la finalul mandatului sau.

Si din ce in ce mai multe nume grele de la Hollywood il acuza de hartuire sexuala pe producătorul Harvey Weinstein ….sunt si actori acuzati ca au stiut de comportamentul nepotrivit al realizatorului dar nu au spus nimic.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 octombrie 2017