Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 12 octombrie 2017

tudose.jpg

Liderii PSD se strang in Kiseleff
Liderii PSD se strang in Kiseleff

Astăzi vom afla ce miniștri pleacă din guvern. Social-democrații sunt în ședintă de mai bine de o oră. De la Craiova,  președintele Klaus Iohannis a comentat tensiunile politice și a spus că dacă și acest Guvern ar cădea, atunci cu siguranță ar trebui să-si pună serios întrebarea dacă PSD ar mai avea capacitatea să guverneze.

sumarul emisiunii 40 de minute

Inca o modificare adusa legii vaccinarii! Persoanele care dovedesc imunitate la un anumit virus ar putea să nu mai fie imunizate.  Prevederea a fost avizată pozitiv de Comisia juridică din Senat.

 Negociatorul şef britanic al Brexitului David Davis i-a îndemnat pe liderii Uniunii Europene ”să facă un pas înainte” şi să treacă la faza a doua a negocierilor, cu privire la viitorul relaţiilor între Regatul Unit şi UE.

Statele Unite au anunţat că se retrag din Organizaţia ONU pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) si acuza instituţia că este ”antiisraeliană”.

Dupa ce primaria Parisului a anuntat ca din 2024 va interzice masinile diesel, acum municipalitatea  vrea ca din 2030 sa opreasca si circulatia autoyurismelor pe benzina. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 octombrie 2017