Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 13 octombrie 2017

doi.jpg

Doi lideri de filiale si un fost ministru in guvernul Ponta, propusi in cabinetul Tudose 2
Doi lideri de filiale si un fost ministru in guvernul Ponta, propusi in cabinetul Tudose 2

Ministerul Dezvoltării Regionale ar putea ajunge sub conducerea lui Paul Stănescu, liderul PSD Olt. Opțiunea social-democraților pentru ministerul Transporturilor este Felix Stroe, președintele PSD Constanța. Marius Nica, consilier de stat al premierului a fost propus ministru al Fondurilor Europene.

sumarul emisiunii 40 de minute

Raportul Inspecţiei Judiciare privind DNA conţine multe menţiuni neadevărate şi eronate. Analiza Inspectiei Judiciare a fost superficiala si au fost verificate doar anumite dosare. Este punctul de vedere al Laurei Codruta Kovesi exprimat in fata sectiei pentru procurori a CSM.

Mişcarea islamistă Hamas şi rivala sa palestiniană Fatah au semnat   la Cairo, un acord de reconciliere menit să pună capăt unui deceniu de conflict devastator.

Intreaga lume e cu ochii pe Donald Trump care trebuie sa-si anunte decizia in legatura cu acordul nuclear iranian. O lege îl obligă pe preşedintele american să spună Congresului, la fiecare trei luni, dacă Teheranul respectă textul şi dacă ridicarea sancţiunilor ramane sau nu valabila.

Iar California este in stare de soc. Cele mai grave incendii din istoria statului american au dus la moartea a cel putin 31 de oameni, in timp ce sute sunt dati disparuti. Flacarile au devastat zeci de mii de hectare de vegetatie si au distrus localitati intregi.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 octombrie 2017