Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 16 octombrie 2017

carles.jpg

 Carles Puigdemont solicita negocieri timp de doua luni cu guvernul spaniol
Carles Puigdemont solicita negocieri timp de doua luni cu guvernul spaniol

Guvernul spaniol va prelua controlul asupra Cataloniei și o va conduce direct dacă liderul catalan nu va renunța oficial, până joi dimineata, la demersurile privind independența… De partea sa Carles Puigdemont evită să clarifice dacă a proclamat independența regiunii și cere o perioadă de două luni de negociere și o întâlnire de urgenţă cu premierul Mariano Rajoy. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Conservatorii austrieci au câștigat alegerile legislative, extrema-dreaptă și social-democrații își dispută locul doi …Sebastian Kurz, in prezent ministru de externe, va deveni cel mai tanar premier din lume…are 31 de ani….

Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei cere autoritatilor de la Bucuresti  sa “revizuiasca legislatia penala cat mai curand posibil” si sa “sustina politic si financiar activitatea remarcabila a DNA”. Rezoluția critică situația din România, Republica Moldova,  Bulgaria, Polonia și Turcia.

Iar Ministerul Afacerilor Externe a emis o atentionare de calatorie pentru Irlanda, care vizeaza conditii meteorologice severe din cauza uraganului Ofelia, format in Oceanul Atlantic, care a lovit deja coasta de vest a Irlandei. Cel putin o persoana si-a pierdut viata….

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 octombrie 2017