Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 17 octombrie 2017

rovana.jpg

Camera Deputaţilor a respins ridicarea imunităţii Rovanei Plumb
Camera Deputaţilor a respins ridicarea imunităţii Rovanei Plumb

Camera Deputaţilor a respins ridicarea imunităţii Rovanei Plumb. Fostul ministru delegat pentru fonduri europene susține că ne aflăm în faţa unui joc periculos și că se creează instrumente de represiune asupra miniştrilor…Între timp președintele Iohannis a acceptat propunerile de miniștri care vor depune jurământul în această seară.

sumarul emisiunii 40 de minute

Deputatul PSD Dumitru Chiriţă a fost propus de comisiile de specialitate pentru postul de preşedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei. Maine va fi dat votul in plen. La RFI, inca presedintele institutiei, Nicolae Havrilet atrage atentia asupra politizarii ANRE. Un interviu in aceasta seara….

Forţele democratice siriene, susţinute de coaliţia internaţională condusă de Statele Unite, au eliberat oraşul sirian Raqqa, proclamat de jihadişti capitala Statului Islamic. La trei ani de la fulgerătoarea sa ascensiune, ”califatul” autoproclamat în 2014 de organizatia terorista pierde teren în faţa ofensivelor susţinute de Statele Unite sau Rusia.

Cea mai cunoscută jurnalistă de investigații din Malta, moare ucisă în explozia unei bombe plasata sub masina pe care o conducea ….. Dezvaluirile ei despre practici de corupţie la cel mai inalt nivel au provocat alegeri anticipate în Malta, în luna iunie…... 

Iar in Franţa, ministra justiţiei propune instituirea unui nou delict, de "ultragiu sexual", în contextul unei noi legi împotriva violenţelor sexuale.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 octombrie 2017