Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stelian Tănase : ”Moderații trebuie să câștige!” în fața liderilor ”cu cap înfierbântat”

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Ultimatumul dat separatiștilor de guvernul spaniol a expirat joi dimineață și guvernul de la Madrid a anunțat o ședință extraordinară sâmbătă în care ar trebui – dacă premierul Mariano Rajoy se va ține de cuvânt – să fie suspendată total sau parţial autonomia.

Madridul a răspuns astfel scrisorii preşedintelui separatist al regiunii Carles Puigemont, care a ameninţat joi cu declararea explicită a independenţei Cataloniei în cazul în care guvernul spaniol nu acceptă negocieri și ”îşi continuă represiunea”. Pare că ne învârtim în cerc și din păcate consecințele economice pentru ambii actori nu par să aștepte un deznodământ. Lea Berzuc l-a întrebat pe Invitatul zilei la RFI, politologul și istoricul Stelian Tănase, dacă vom avea în acest weekend un deznodământ și Spania va aplica articolul 155 sau jocul acesta de-a șoarecele și pisica va continua? Ascultați integral interviul...

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: http://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Invitatul zilei de 19 octombrie la RFI, politologul și istoricul Stelian Tănase, vorbește despre criza din Spania și urmările posibile.