Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 19 octombrie 2017

rajoy.jpg

Guvernul spaniol va declansa sambata suspendarea autonomiei largi de care se bucura Catalonia
Guvernul spaniol va declansa sambata suspendarea autonomiei largi de care se bucura Catalonia

Guvernul spaniol va declanșa sâmbătă suspendarea autonomiei largi de care se bucură Catalonia, punând în aplicare Articolul 155 din Constituție, care-i permite să preia conducerea regiunii autonome….. Între timp organizaţii catalane separatiste convoacă noi mitinguri de protest față de arestarea a doi lideri separatiști…

sumarul emisiunii 40 de minute

Ministrul finantelor anunta introducerea de la 1 ianuarie a unei taxe de solidaritate, de 2%, care va reveni in sarcina angajatorului. Ionut Misa a explicat ca cea mai mare parte a banilor va merge la buget "pentru anumite cheltuieli sociale".

Astăzi a intrat în vigoare legea privind compensarea detenţiei în condiţii necorespunzătoare. Actul normativ prevede că pentru fiecare 30 de zile executate în condiţii improprii, detinutul primeste 6 zile libere. Tot astăzi ar putea fi eliberaţi primii deţinuţi, beneficiari ai legii.

Eurodeputaţii intind o mana Italiei si Greciei aflate in prima linie de gestionare a fluxurilor migratorii. Parlamentul European a adoptat o propunere care prevede cote permanente şi automate de refugiaţi in functie de Produsul Intern Brut al fiecarei tari şi demografie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 octombrie 2017