Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 26 octombrie 2017

misa.jpg

„Vom lucra pentru creşterea ponderii marilor contribuabili în totalul încasărilor din taxe şi contribuţii sociale. Acum este la 43% în România, pe când în Germania, Franţa sau Marea Britanie este la 65-75%“, a spus Ionuţ Mişa, noul preşedinte al Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi fost ministru de finanţe, pentru Ziarul Financiar
Sursa imaginii: 
Site-ul Guvernului României (arhivă)

Schimbări importante anunțate de ministrul Finanțelor. Scăderea impozitului pe venit, impozit redus la pensiile de peste 2 mii de lei dar și obligația angajatorilor de a plăti o contribuție asiguratoare pentru muncă….Măsurile anunțate de Ionuț Mișa ar urma să se aplice de la 1 ianuarie. Pe de altă parte, ministrul Muncii a anunțat că tot de anul viitor salariul minim ar putea crește de la 1400 la 1900 de lei.

sumarul emisiunii 40 de minute

Doi ani de la tragedia din Colectiv, în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața și alte 128 au fost rănite. Un raport al ministerului Sanatatii privind modul în care au acţionat spitalele în urma incendiului, scoate la iveala o situatie grava: autorităţile române au refuzat transferul în străinătate pentru victime, iar cand acest lucru s-a produs, a fost doar la presiunea opiniei publice. În plus, infecţiile intraspitalicesti ale pacienţilor nu apar în fişele medicale, ele nu au fost raportate în spitalele din România, ci au fost descoperite de medicii din străinătate.

Patriarhul Kiril al Moscovei şi al întregii Rusii este la Bucureşti, unde va lua parte la ceremoniile dedicate Sfântului Dimitrie cel Nou, dar şi la o slujbă Te Deum organizată cu ocazia împlinirii a zece ani de la întronizarea Patriarhului Daniel. Este prima dată când un patriarh rus vine la București după Revoluție. Un prilej pentru relansarea relaţiilor dintre cele două Biserici. Discutam pe larg….

In timp ce Spania aștepta  să afle dacă liderul separatist catalan va convoca alegerile regionale pentru a evita punerea sub tutelă a regiunii , Carles Puidgemont isi amana discursul.  Maine, plenul Senatului spaniol decide daca va active articolul 155 din Constitutie care va inseam trecerea Cataloniei  sub conducerea directă a Madridului,.

Opozitia democratica din Venezuela a primit anul acesta premiul Saharov, pentru libertatea de gandire, distinctie acordata de Parlamentul European. Venezuela se confruntă cu o criză politică de mai mulți ani. Partidul aflat la putere a restrâns treptat statul de drept și ordinea constituțională. Totodată, numărul prizonierilor politici a crescut la peste 600.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 26 octombrie 2017