Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 30 octombrie 2017

tudorel.jpg

Image source: 
Facebook/Tudorel Toader

Proiectele pentru modificarea legilor Justitiei au ajuns la Parlament, acolo unde vor fi dezbatute in regim de urgenta. Varianta ministrului Justiției a fost modificată de parlamentarii PSD și ALDE, care au adus amendamente. Intre altele, președintele rămâne implicat în procesul de numire a procurorilor șefi. În ceea ce privește Inspecția judiciară, aceasta va fi un organ independent, controlat de o comisie din care vor face parte mai multe instituții, inclusiv CSM.

sumarul emisiunii 40 de minute

Senatul a adoptat split TVA, care în noua formă prevede că măsura de plată defalcată va fi obligatorie doar pentru companiile aflate în insolvenţă sau care înregistrează întrâzieri la plata acestei taxe. Pe de alta parte, firmele care vor opta benevol pentru această măsură, vor primi o scutire de 5% din impozitul pe profit.

Liderul catalan Carles Puigdemont anunță că nu se întoarce în Spania, dar nu vrea azil în Belgia….Intre timp, Tribunalul Constituțional de la Madrid a anulat declarația de independență a Cataloniei votată vineri de parlamentul regional catalan….

Starea de urgență instituita in Franta in 2015 va fi ridicată maine și va fi înlocuită de o lege antitero. În total, în acești doi ani, în Hexagon au murit în atentate jihadiste 241 de oameni.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 31 octombrie 2017